L’any 1989 es va constituir el Consorci per la Normalització Lingüística com a resultat de la voluntat de la Generalitat de Catalunya i de nombrosos ens locals de fer créixer el coneixement i l’ús de la llengua catalana en tot el territori de Catalunya. Per celebrar que fa 25 anys, obrim aquest nou espai web, construït amb la participació de totes les persones i els organismes que fan avançar el Consorci cada dia.

En el web commemoratiu que teniu davant hi trobareu seccions i continguts que us permetran conèixer d'una manera diferent el CPNL.

♦ La Infografia remarca de manera atractiva les dades més rellevants dels 25 anys de trajectòria i una àmplia selecció dels actes que organitzem per commemorar l’aniversari.
♦ La Cronologia situa el Consorci en el context temporal, social i històric amb una doble columna amb fets rellevants del Consorci i fets ocorreguts al mateix moment al nostre país i al món.
♦ Els Materials mostren tot tipus de textos i imatges produïts i publicats al llarg de 25 anys.
♦ Els Records recullen els fets més personals viscuts per tots els qui treballen o han treballat al Consorci durant aquest quart de segle, que ens han fet especialment feliços i sentir-nos satisfets de la feina feta, dels resultats obtinguts i de les relacions que hem entrellaçat. L’emoció i les anècdotes són una part entranyable de la vida professional.
♦ Amics del CPNL és un espai que dediquem a mostrar breus testimonis del vincle que hi han establert responsables polítics i responsables d’empreses culturals i d’entitats i associacions de tot el territori durant aquests anys.

Celebrem els 25 anys convençuts que el Consorci ha contribuït enormement a fer augmentar el coneixement de la llengua catalana de la població adulta i la seva presència en totes les esferes de comunicació, amb la voluntat de continuar sent un instrument clau en la política lingüística de Catalunya.


Presidenta
Ester Franquesa i Bonet 
Presidenta del Consorci per a la Normalització LingüísticaCronologia dels fets més destacats dels 25 anys.

Els 25 anys del CPNL al territori.
Nota: aquest vídeo va ser elaborat l'any 2012, amb motiu dels trenta anys de la Norma.