Joan Torné (Premi Ciutat de Castelldefels 2013)


El meu primer contacte amb el Consorci va ser quan vaig decidir aprendre a escriure el català.

Per què? Perquè ja jubilat, l’any 1998, un dia mirant fotos de la meva joventut, me’n vaig trobar una fent el servei militar dedicada a la meva mare que deia: “A mi mamá con todo mi cariño”. Estava escrita en castellà perquè era incapaç de fer-ho en el meu idioma matern.

Em va fer tanta vergonya que vaig anar al SLC de Castelldefels per matricular-me en un curs. Després de fer una prova, em van enviar al nivell B i em va agradar tant que vaig fer el C i el D.

La professora, la M. Antònia Savall, em va demanar si podia reunir-me amb alguns dels meus companys per xerrar amb ells i així ho vaig fer. Per tant, des d’abans que existís el Voluntariat per la llengua, sóc voluntari. El mateix vaig fer al Servei Local de Català de Gavà i en l’Associació de Gent Gran de Castelldefels i també en la Xarxa d’Intercanvi de Coneixements. I així continuo quinze anys després.

Em satisfà col·laborar en la difusió del català i d’aquesta manera contribuir en la tasca del CPNL. Felicitats a totes les persones que en formeu part. Gràcies per donar a conèixer la nostra llengua i per molts anys més!

Font: CNL Eramprunyà