Jaume Sans i Margenet (Òmnium Cultural Sant Boi de Llobregat)


En primer lloc felicitar-vos per aquests primers 25 anys de feina del CNL. La vostra feina diària ha contribuït sens dubte a fer avançar la nostra llengua en tots els nivells, des de la comprensió, la parla i l’escriptura; i en tots els racons del país.

Ara bé, ens cal la vostra feina diària per tal d’anar assolint els objectius que es va marcar fa 25 anys la creació del Consorci de Normalització Lingüística, especialment en una societat com la catalana, tan avesada a incorporar persones d’arreu i en espais on la nostra llengua encara li queda molt recorregut per fer.

La meva experiència amb el SLC de la meva ciutat em facilita que doni testimoni que no només és la llengua el que es vol donar a conèixer, sinó que per poc que es pugui, es busca donar a conèixer l’entorn històric i cultural de la ciutat i comarca, fent evident aquesta idea que la llengua és fruit d’un territori amb un patrimoni sovint desconegut per qui el té més a prop.

Que pugueu continuar fent aquesta feina bàsica per a un país que és tenir la seva llengua ben viva i normalitzada. Per molts anys!

Font: CNL Eramprunyà