David Pagès i Cassú (escriptor)


Sabem com n’és, d’important, la llengua catalana per als països nostres: La llengua és l’expressió de l’ànima del nostre poble, una concepció del món, un pou de sentiments; el que ens fa singulars en el món; el que ens el fa veure d’una manera determinada, nostra...


La llengua és el que ens dóna continuïtat entre els avantpassats i les futures generacions, passant per nosaltres. Un vehicle d’inclusió, un element transversal que ens cohesiona com a societat, una porta oberta a tothom... La manera més senzilla i natural que tenen els nouvinguts per a integrar-se a casa nostra.


I encara més, la llengua és el nexe d’unió més important que compartim catalans, valencians, illencs, nord-catalans, andorrans, algueresos, franjolins... És la nostra herència comuna, el testimoni més evident d’una història que ens és comuna i allà on s’evidencia que som un sol poble.


Des que va néixer el Consorci per a la Normalització Lingüística he seguit de molt a prop la tasca, moltíssima i ben encaminada, que els seus responsables han dut -i duen- a terme. També, algunes delegacions m’han convidat a presentar el 500 raons per parlar català en diferents poblacions... T’adones de seguida que tots els equips estan formats per persones que creuen, des de la professionalitat i l’estima, en la llengua i en el que fan.


El 25è aniversari ens dóna l’oportunitat d’expressar afecte i agraïment al Consorci per a la Normalització Lingüística, amb el convenciment que, entre tots, aconseguirem que, ben aviat, la nostra llengua visqui, com es mereix, amb plena normalitat.

Font: CNL Montserrat