Antoni Daura i Jorba (president del Gremi de Llibreters de Catalunya)


Em complau felicitar-vos per aquest quart de segle de vida. No ha estat fàcil recuperar una llengua castigada històricament  i volgudament minoritzada pels poders públics espanyols. Aconseguides formalment les llibertats democràtiques després d’un període dictatorial, farà ara una trentena llarga d’anys, des de ponent no s’ha considerat mai una llengua important a potenciar i patrimoni comú de tot l’estat. És per això que la tasca portada pel CPNL ha estat indispensable, sobretot en un àmbit com el de l’acollida de les persones immigrants que, a través del coneixement de la llengua pròpia del país,  poden començar a viure plenament la catalanitat i aprofitar les oportunitats per a millorar socialment i econòmica.

Per altra banda, els llibreters tenim un contacte directe amb els estudiants de català i ens reconforta veure com, més enllà del llibre de text, després molts d’ells fan un pas més i s’atreveixen a comprar una lectura en català. En nombre encara insuficient, però és una bona línia d’actuació que caldria potenciar.

Brindo, doncs, per la bona feina que heu fet, esperant que més d’hora que tard, no sigui necessari incidir tant des d’aquí perquè tinguem la nostra llengua plenament normalitzada i us pugueu dedicar, en canvi, a difondre-la més enllà de la nostra terra.

Font: CNL Montserrat